Soğuk Mevsimde Saç Bakımı Yapmanın Kuralları İlk soğuk havanın başlamasıyla birlikte birçok kişi saçın ve cildin durumunun kötüleştiğini fark eder. Ancak cilt için koruyucu ve yoğun nemlendirici ürünler kullanmak en kolay çözüm olacaksa, o zaman saçlar içinde soğuk havada saç bakım kuralları vardır. Kış aylarında saçlarımız kelimenin tam anlamıyla. Kuru ve kırılgan hale gelirler, kıvrılırlar ve yüksek düzeyde elektriklenirler ve hatta dökülmeye bile başlayabilirler. Modaincele, uzmanlardan trikologlardan sonbahar-kış mevsiminde saçlara bakımın ne olması gerektiğini öğrenmeye karar verdi.
Kışın saça ne olur?
Çoğu zaman, kadınlar saçlarında kepek göründüğünü, kafa derisinin kaşındığını, buklelerin donuk ve kırılgan hale geldiğini fark eder. Bu, soğuk havanın, dışarıdaki ve içerideki sıcaklık değişikliklerinin yanı sıra şapka takmanın olumsuz etkisinin bir sonucudur. Ancak, soğuk havada dışarıda şapka takmak üşümekten korunmanın en iyi yoludur. Aşağıda size nedenini daha ayrıntılı olarak anlatacağız.
Soğuktan gelen vazokonstriksiyona bağlı olarak saç dökülmesinin yanı sıra kaşıntı ve kepek oluşabilir. Foliküllerdeki sebumun doğal salgısı azalır ve saçlar fazla kurur. Kafadaki saçların elektriklenmesi soğuk mevsimde sentetik şeyler giyilmesi nedeniyle meydana gelirken, yazın doğal kumaşlar giydiğimiz için bunu fark etmiyoruz. Ne yapalım? İşte temel kurallar.
1 . Şapka giyin
Bu kış için ilk kuraldır. Saç, vücudumuzun deri ile aynı organıdır. Ayrıca soğuktan korunmaya ihtiyaçları var. Kalın saçlar nedeniyle saç derinizde soğuk havayı hissetmeseniz bile şapkayı ihmal etmeyin. Sonuçta, bukleler de donar, kural olarak, +5 – +7 derecenin altındaki sıcaklık zaten negatif bir faktör olacaktır ve özellikle nemli bir kafa ile soğuğa çıkarsanız. Soğuk algınlığı yaşamınıza neden olur.

Saçınızın elektriklenmemesi için doğal kumaşlardan yapılmış şapkalar , şallar, eşarplar ve bereler seçin .Bir şapka taktığınızdan veya başınızın etrafına bir fular sardığınızdan emin olun. Başınız çok ısınacağından, sıcak odalarda şapkanızı çıkartın. Bu tür sıcaklık düşüşleri, saçınızın durumunda bir sorun oluşturabilir.
2 . Mevsimsel bakımı alın
Yaz için bir bakıma ihtiyaç duyulurken, kış ve soğuk havalarda tamamen farklıdır. Bu hem cilt hem de saç için geçerlidir. Yaz aylarında sık sık başımızı yıkar ve ultraviyole radyasyona karşı SPF korumalı koruyucu spreyler kullanırsak, sonbaharda rüzgar, soğuk ve yağıştan korumaya ihtiyacımız var. Saç bakımı için özel bir kışlık kozmetik serisi seçin. Şampuanlar daha yumuşatıcı ve yoğun nemlendirici özelliği olmalıdır.
Korumayı unutma. Tipik olarak, bırakılan serumlar, spreyler ve kremler kullanılır. Ancak sık sık şapka takmak ve her gün saçınızı yıkamak zorunda kalmamak daha hızlı yağlı cilt ve saçlara yol açabilir. Açık dokuları seçin ve sadece uçlara uygulayın, köklerden kaçının ve saç derisine sürmeyin.
3 . Besleyici maskeler yapın
Haftada bir veya iki kez saçınızı yoğun besleyici maskeler veya yağ ile bir gecede veya birkaç saat bakım yapmayı unutmayın. En kolay seçenek, aynı kışlık saç kozmetiklerinden hazır bir mağaza maskesi almaktır. Ancak bitkisel yağlar – zeytin, badem, hint veya dulavratotu, şeftali çekirdeği yağları, deniz topalak ve ylang-ylang yağları gibi ev ilaçlarını da kullanabilirsiniz. Ev yapımı maskeler için kefir ve yoğurt, yumurta sarısı, avokado ve hatta muz kullanabilirsiniz. Kuru ve cansız bukleler için bal ve ekşi krema uygundur. Yağlı saçlar için kil bazlı hazır kuru eczane maskeleri karışımlarını kullanabilirsiniz. Ek vitaminleşme için, karışıma veya bir mağaza maskesine A ve E vitamini kapsülleri eklemeye değer.

